Tározók és rekultivációk

Az EUROPOND több mint 25 éve épít környezetvédelmi- és tűzivíz-tározókat.

Minőségi szigetelő anyagok

Az általunk használt EPDM vízszigetelő lemez a ma Európában kapható egyik legjobb minőségű vízszigetelő anyag. Élettartama 40-50 év, ellenáll az UV sugárzásnak, nem repedezik, nem öregszik el. Rendkívül környezetbarát, lágyítót nem tartalmaz, káros anyag nem oldódik ki belőle.
Ezzel az anyaggal lényegesen egyszerűbben és gyorsabban lehet a kívánt szigetelési munkákat elvégezni összehasonlítva más technológiákkal, mivel fizikai tulajdonságai -30 és +120 C között nem változnak. Az akár 1.000 m2 nagyságú előregyártott leplekkel rendkívül gyors ütemben lehet haladni.

Hosszabb élettartam

Időjárás álló

Előregyártott elemekból

Gyors kivitelezés

Engedélyezés

A jelenleg hatályban lévő jogszabályok alapján :
A saját kertben, saját célra  készült, és 1,5 méternél kisebb vízmélységű tó építéséhez nem kell építési engedélyt beszerezni.
50-100 m3 víztérfogat között, vagy 1,5m vízmélység felett csak bejelentési kötelezettség terheli az építtetőt az elsőfokú építési hatóság felé.
100 m3 víztérfogat és 2 m vízmélység felett minden esetben be kell szerezni az építési engedélyt.

Rekultivációs szigetelések

A tározók hulladékkal történő feltöltése után a lerakott kommunális hulladékra egy szigetelő réteget teszünk a teljes izolálás céljából, és termőtalajjal történő befedése után az eredeti növényzetet visszaállítjuk (a szigetelőlemez gyökérálló).
Az EPDM műkaucsuklemez felveszi a további talajmozgások és suvadások okozta egyenetlenségeket.

Tűzivíz és Környezetvédelmi tározók

A különböző mezőgazdasági és ipari tevékenységek során keletkező, változó mértékben szennyezett vizek ideiglenes vagy végleges tárolása szükségessé válhat. Erre kínál gyors és biztonságos megoldást szigetelési rendszerünk, mely megakadályozza ezen szennyezett anyagok talajvízbe szivárgását (pl. csurgalékvíz tározók, hígtrágya tározók, hulladéktározók, ipari víztározók stb.)

Az általánosan elterjedt beton tűzivíz tározókkal szemben, ahol a víz algásodása elkerülhetetlen, a mi technológiánkkal lehetőség nyílik – a szigetelés és növényzet betelepítésével – a víz tisztántartására.
Az ipari funkció mellett az általunk épített tűzivíz-tározók természetes tó benyomását keltik, esztétikusak. A helyi tűzoltóság igényeihez alkalmazkodva vízkivételi művet is készítünk.

Korábbi munkáink

Tekintse meg képgalériánkat korábbi fotóiról, hogy elképzelje a határtalan lehetőségeket. Tudja meg, hogyan néz ki egy természetes úszómedence, hogyan működik, és miért érdemes ezt választani a hagyományos úszómedence helyett.

Álmodja meg saját tavát, mi segítünk megvalósítani!

Egy csodálatos kerti fürdőtó megszületésének szinte csak a fantáziánk szabhat határt. Az ökológiailag kiegyensúlyozott tó vize mindig tiszta marad. Az általunk alkalmazott többszörösen kipróbált tóépítési technikával a növényi zónák és a fürdőhelyek elkülönülnek egymástól, ezért a fenékrészt könnyű tisztán tartani.