Természetes fürdőtó

Szeretné, ha a természet a terasz ajtón kilépve rögtön az Ön lábai előtt heverne?

Tervezés

Minden tavunk egyéni. Messzemenően figyelembe vesszük a megrendelő igényeit, a hely adottságát, a használni kívánók életkorát, vízbiztosságát.

Vízpótlás

Mivel a tó tisztítását növények biztosítják ezért, így a párolgott vízveszteséget pótolni kell tavasztól nyár végéig .

Fenntartás

Az általunk megépített tavak karbantartási igénye nem több mint egy azonos területű fűfelület karbantartási igénye.

Környezetbarát szigetelés

Az EPDM szigetelő anyag rendkívül környezetbarát, lágyítót nem tartalmaz, káros anyag nem oldódik ki belőle..

Élettartam

A tó szigetelése 40-50 évig is ellenáll az UV sugárzásnak, nem repedezik, nem öregszik el.

Családbarát

Ahol pici gyermek is szeretné használni a tavat, ott a mély résztől biztonságosan elkülönített gyermekpancsolót is kialakítunk

Élőhelyteremtés

A tó tisztulását jelentős mennyiségű, kb 20 fajta vizi- és mocsári-növény biztosítja. Egy 150 m2 tóban 600-700 egyed kerül telepítésre

Kivitelezés

Egy átlagos ( 80-200 m2) családi fürdőtó kivitelezési ideje a helyszínen 8-12 nap. A víz feltöltése után a megrendelők azonnal birtokba vehetik saját tavukat.

Több mint 25 éve tervezünk és kivitelezünk.

Technológiánk különlegessége abban rejlik, hogy az úgy nevezett „regenerációs zónát” és a fürdőrészt nem különítjük el teljesen egymástól, így a víz szabadon áramolhat a két terület között. Mivel a tó vize tisztító és fertőtlenítőszer mentes, ezért kellemes, lágy, illatos, ezért a legérzékenyebb bőrűek is szabadon élvezhetik. A növények oxigénnel dúsítják a vizet amely így ideális életfeltételeket teremt a növényeknek. Nagy előnye a tófürdőnek, hogy a sekély parti zóna hamar felmelegszik, és ezzel a mélyebb fürdőrész felmelegedését is elősegíti. Nincs tehát szükség különböző elektronikus eszközökre, pumpákra, szűrőkre stb., ezért a tó karbantartása is jóval egyszerűbb.

Fa szerkezetek

A fürdőrész megközelítését egy stég biztosítja, ahonnan létrával, vagy lépcsővel merülhetünk a vízbe.

Talajtípus és tóméret függvényében egyes tavainkat faszerkezettel készítjük

 a fa elemeket ácsok készítik és minöségi fenyőból készülnek igy a víz alatti részekre 15, a stégre 5 év garanciát vállalunk

Gyors kivitelezés

Projektjeinket több hetes előkészítés előzi meg. Ez jelentősen meggyorsítja a kivitelezést, csökkenti a helyszíni hibaforrásokat. A szigetelést ugyanis egy üzemben a kívánt méretre előre legyártott nagyméretű EPDM tófólia leplek segítségével készítjük.

Miért biotó és nem medence

Az átgondoltan megtervezett tófürdő sekély parti zónája gyorsan felmelegszik, és ez a mélyebb fürdőrész felmelegedését is elősegíti.
Az ökológiailag kiegyensúlyozott tó vize mindig tiszta marad.
A medencék fenntartása igen sok időt vesz igénybe és a tísztító folyadékok sok pénzbe kerülnek. Ezzel szemben a fürdőtavak fennatrtási igénye kisebb és nem szükséges vegyszereket alkalmazni, így érzékeny bőrű emberek is élvezhetik a fürdőzést.

Természet közeli

Kisebb fenntartási költség

Beszámítható a telek zöldfelületi százalékába

környezetbarát

Korábbi munkáink

Tekintse meg galériánkat korábbban készült tavaink fotóiról, hogy elképzelje a határtalan lehetőségeket. Tudja meg, hogyan néz ki egy természetes úszómedence, hogyan működik, és miért érdemes ezt választani a hagyományos úszómedence helyett. 

Teremtsen kertjében természetes vízfelületet amelyet fürdőtóként is hasznosíthat.

Álmodja meg saját tavát, mi segítünk megvalósítani!

Egy csodálatos kerti fürdőtó megszületésének szinte csak a fantáziánk szabhat határt. Az ökológiailag kiegyensúlyozott tó vize mindig tiszta marad. Az általunk alkalmazott többszörösen kipróbált tóépítési technikával a növényi zónák és a fürdőhelyek elkülönülnek egymástól, ezért a fenékrészt könnyű tisztán tartani.