Tározók és rekultiváció

Több mint 20 éve építünk környezetvédelmi- és tüzivíz-tározókat

 

Az EUROPOND több mint 20 éve épít környezetvédelmi- és tüzivíz-tározókat.
Az általunk használt svéd gyártmányú EPDM vízszigetelő lemez a ma Európában kapható egyik legjobb minőségű vízszigetelő anyag. Élettartama 40-50 év, ellenáll az UV sugárzásnak, nem repedezik, nem öregszik el. Rendkívül környezetbarát, lágyítót nem tartalmaz, káros anyag nem oldódik ki belőle.
Ezzel az anyaggal lényegesen egyszerűbben és gyorsabban lehet a kívánt szigetelési munkákat elvégezni összehasonlítva más technológiákkal, mivel fizikai tulajdonságai -30 és +120 C között nem változnak. Az akár 1.000 m2 nagyságú előregyártott leplekkel rendkívül gyors ütemben lehet haladni.

Tűzivíz-tározók

Környezetvédelmi tározók

Rekultivációs szigetelések

Az általánosan elterjedt beton tűzivíz tározókkal szemben, ahol a víz algásodása elkerülhetetlen, a mi technológiánkkal lehetőség nyílik - a szigetelés és növényzet betelepítésével - a víz tisztántartására.
Az ipari funkció mellett az általunk épített tüzivíz-tározók természetes tó benyomását keltik, esztétikusak. A helyi tűzoltóság igényeihez alkalmazkodva vízkivételi művet is készítünk

A különböző mezőgazdasági és ipari tevékenységek során keletkező, változó mértékben szennyezett vizek ideiglenes vagy végleges tárolása szükségessé válhat. Erre kínál gyors és biztonságos megoldást szigetelési rendszerünk, mely megakadályozza ezen szennyezett anyagok talajvízbe szivárgását (pl. csurgalékvíz tározók, hígtrágya tározók, hulladéktározók, ipari víztározók stb.)

A tározók hulladékkal történő feltöltése után a lerakott kommunális hulladékra egy szigetelő réteget teszünk a teljes izolálás céljából, és termőtalajjal történő befedése után az eredeti növényzetet visszaállítjuk (a szigetelőlemez gyökérálló).
Az EPDM műkaucsuklemez felveszi a további talajmozgások és suvadások okozta egyenetlenségeket.

Tüzivíz tározó - lehet akár ilyen is
Csurgalékvíz tározó
Capping - veszélyes hulladék rehabilitáció
Mezőgazdasági hígtrágya tározó
Víztározó
Hulladék tározó lefedése - capping