Fürdőtavak

Szeretné, ha a természet a terasz ajtón kilépve rögtön az Ön lábai előtt heverne?

 

Közel 20 éve építünk fürdőtavakat

Technológiánk különlegessége abban rejlik, hogy az úgy nevezett „regenerációs zónát” és a fürdőrészt nem különítjük el teljesen egymástól, így a víz szabadon áramolhat a két terület között. Mivel a tó vize tisztító és fertőtlenítőszer mentes, ezért kellemes, lágy, illatos, ezért a legérzékenyebb bőrűek is szabadon élvezhetik. A növények oxigénnel dúsítják a vizet amely így ideális életfeltételeket teremt a növényeknek. Nagy előnye, a tófürdőnek, hogy a sekély parti zóna hamar felmelegszik, és ezzel a mélyebb fürdőrész felmelegedését is elősegíti. Nincs tehát szükség különböző elektronikus eszközökre, pumpákra, szűrőkre stb., ezért a tó karbantartása is jóval egyszerűbb.

A fürdőrész megközelítését egy stég biztosítja, ahonnan létrával, vagy lépcsővel merülhetünk a vízbe.
A tó tisztulását jelentős mennyiségű, kb 20 fajta vizi- és mocsári-növény biztosítja.
Mivel ezek a növények a jelentős vízszint-ingadozást nem tolerálják, így tavasztól nyár végéig a párolgott vízveszteséget pótolni kell.

Egy átlagos ( 80-200 m2) családi fürdőtó kivitelezési ideje a helyszínen 8-12 nap. A víz feltöltése után a megrendelők azonnal birtokba vehetik saját tavukat.

Minden tavunk egyéni. Messzemenően figyelembe vesszük a megrendelő igényeit, a hely adottságát, a használni kívánók életkorát, vízbiztosságát. Ahol pici gyermek is szeretné használni a tavat, ott a mély résztől biztonságosan elkülönített gyermekpancsolót is kialakítunk

Az általunk alkalmazott - a természeteshez közelítő - rendszerrel megépíthető legkisebb fürdőtó mérete 70-80 m2. Ebből a hasznos fürdőrész felülete kb. 32 m2.

A tavak méretének felső határa nincs.
Legnagyobb igény a 200-300 m2-es tavakra mutatkozik

Minden tavunk egyedi

Egy tó szebb mint egy medence

Természetesen tisztuló tavak

Faburkolatú stég
Faburkolatú stég kivitelezése
annie 10 min
Tavasszal már melegszik a víz a fürdőtóban
Kristály tiszta víz nyáron is
Kőburkolattal dekorált fürdőtó